martes, 14 de julio de 2015

Més anècdotes per explicar

Dissabte a la nit l’Abba Melaku ens va proposar d’acompanyar-lo a visitar dues famílies. Ell cada nit té la costum d’anar per les cases dels nens/es que acull per veure com estan. Nosaltres vam tenir l’oportunitat aquella nit de poder veure com viuen les famílies en les seves llars, també les característiques de les infraestructures, l’ordre de la casa, etc. Ens va sorprendre molt la manera que tenen d’acollir als invitats, t’ho ofereixen tot sense conèixer-te de res. Quedar-se dret és de mala educació,  inclús si no hi ha lloc per seure s’aixequen ells per a que tu puguis estar assentat.    

Durant aquella estona t’ofereixen café i els infants es dediquen a ensenyar-te tot allò que saben: canten cançons, reciten poemes, es presenten a ells i la seva família, etc. Van ser unes visites molt entretingudes, perquè nosaltres també vam participar en les cançons i fins i tot ens vam animar a que ens ensenyessin a ballar la dansa típica d’Etiòpia.
 
Després de passar el matí del matí del diumenge regant arbres, ara entenem el sacrifici que fan per poder transportar l’aigua fins dalt d’una muntanya amb grans regadores per poder regar. Van ser dues hores molt intenses on no només regàvem els voluntaris, sinó que molts nens/es hi estan involucrats.

Dilluns va ser dia de mercat, vam anar fins a Mekele amb un grupet de voluntaris per poder visitar la ciutat i moure’ns pel mercat. És dilluns es fa un mercat més gran de lo habitual, arriben  molts comerciants i venedors, per tant es venen tot tipus de productes. Ens ha sobtat el gran moviment de gent i de transport que hi havia, a més creiem que a causa de ser una gran ciutat hi havia més diferències d’estatus social entre els ciutadans, fet que a Wukro no ressalta tant.


Com us podeu imaginar hem sortit al matí i hem tornat a la tarda, per tant hem dinat fora. Ha sigut una aventura buscar un restaurant que ens entrés als ulls i quan per fi ens hem decidit ens han portat pasta amb la típica salsa d’Etiòpia. La sorpresa ha vingut quan ens hem omplert el plat de salsa pensant que era bolonyesa i creiem que com a mínim estava feta de “guindilles”, ens sortia foc de la boca!! 

Vistes a Mekele

No hay comentarios:

Publicar un comentario