sábado, 11 de julio de 2015

Tot va sobre rodes!

Portem 4 dies a Wukro, creiem que ja ens comencem a adaptar al ritme de vida d’aquí.  Costa imaginar-se des de Catalunya com és aquest poble i com és la gent  que hi viu. Tots tenen un caminar molt pausat, transmeten molta tranquil·litat però alhora molta energia. Una de les coses que ens ha sobtat i a la qual no estem acostumats els europeus és que tothom et saluda pel carrer i demanen uns segons d’atenció, inclús és de mala educació passar pel costat d’algú sense saludar.

L’Angel Olaran  (Abba Melaku pels d’aquí) ens ha explicat que aquest poble és molt jove i està avançant a una velocitat increïble. Fa 4 anys la Núria González ja va estar a aquestes terres i  ara les ha trobat molt canviades, actualment hi ha més carrers asfaltats, més construccions d’edificis alts, més mitjans de transport i sobretot destacar una modernització en la manera de viure de les persones. Per exemple l’arribada del Wifi i l’arribada de mòbils Android.


Aquests mesos (juliol i agost) aquí es temps de pluges, tot i que des de que estem aquí només ens ha plogut un dia. La resta de dies hi ha un clima càlid però diferent a les onades de calors que hi havia últimament a Espanya.  
     
Ens trobem molt a gust amb les persones que estem compartim aquesta experiència, la majoria som joves i estem molt receptius a l’hora de conèixer la nova cultura, les curiositats del país, la manera de viure, els canvis, etc. També estem disfrutant molt a l’hora de fer activitats amb els nens/es i d’anar a visitar les famílies que acull la comunitat de St Mary’s.
Dir-vos que ja hem fet un sopar romàntic amb espelmes!! Ja que va marxar la llum durant unes hores, cosa que passa sovint. 

També hem tingut el privilegi d’assistir a la graduació del l’escola de formació professional St. Mary’s. Ha sigut una gran festa on hem pogut veure, conèixer i gaudir de la música i balls típics d’Etiòpia, s’hi ha fet tot tipus d’espectacles: grups de música, aprenents de circ, gimnàstica, balls, etc. Ens ha agradat molt perquè hem pogut atansar-nos més a la cultura etíop. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario